int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.2.2024 Playa Vera - Andalusia - Španělsko

Přesunuli jsme se na známou velkou pláž Playa Vera, která je už velmi známá a kde je spousta místa. Samozřejmě, je tu i spousta obytných aut, ale není to tak, že bychom byli na sobě nalepený.

P2260007

Každý si najde své místo poněkud stranou ostatních a má soukromí. My už tradičně stojíme u křivého sloupu těsně u lesíka eukalyptů. Hlavně fouká z vnitrozemí a tady jsme perfektně chráněný. Pokud se vítr otočí a bude foukat od moře, bude to problém. Asi tady párkrát sprchlo, a tak se nepráší, ale pár slunečných dnů a stálý vítr od moře změní místo v nepříjemné stání plné zvířeného prachu. To většinou odjíždíme zase jinam, ale teď je hezky, příjemně, a tak proč si neudělat báječný piknik. Nakoupili jsme dvě kila krevet, vydolovala jsem z mrazáku Zdendou chycené tři olihně a jdeme na to.

 P2260005

V Merkadoně kupujeme krevety za 9.50 eur za kilo a jsou velké a vynikající. Obvykle krevety grilujeme celé, ale rozhodně je lepší utrhnout jim hlavičky, prstem vydloubnout střívka, která v tělíčku zbydou a pak je teprve grilovat. Tak jak jsou i s krunýřkem.

P2260014

Někdo je před grilováním nebo osmahnutím na pánvi ještě loupe, ale my to máme rádi takto. Já to považuji za příjemnou společenskou záležitost.

P2260002 Zdenda se pustil do čištění olihní.

P2260008

Hlavička se střívky se musí vytrhnout, střívka odstranit, odblanit tělo, řádně vymýt a zbydou nám jen chapadýlka a čisté bílé tělíčko.

P2260001

To nakrájíme na kroužky, chapadla tak na tři části, abychom každý ochutnal.

P2260012

Každá z nás udělá něco, salát, nakrájí bagety, pěkně prostřeme a pak vše sneseme na stůl a společně loupeme krevety. Báječně se u toho bavíme a je nám fajn. Alenka udělala vynikající salát, snesli jsme jí vše, co jsme měli. Ledový salát, rajče, papriku, mrkev, zkrátka co kdo má doma. Bagety jsou také společné, nakonec jsme jich snědli dvě mísy.

P2260013

Pak co kdo má za majonézy a různé omáčky, Jaruška si stoupla ke grilu, trocha olivového oleje a za chvilku jsou krevety hotové.

Opravdu jim stačí chvilka, spíše jen prohřát, zato olihně, kalamáry potřebují maličko delší čas, o pár minutek víc, ale jsou luxusní.

P2260016

A můžeme se pustit do loupání. Během chvilky jsme všichni upatlaný od krevet, ale je to skvostné jídlo.

P2260018

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ