int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



24.2.2024 Playa Arroz - Španělsko

Karneval skončil a my se po skoro 14 dnech stání na Cala Blanca, Playa Aroz spojili se Zdendou a Alenkou a očekáváme velkou návštěvu z Čech Karla s Jaruškou. Ti to za námi zvládli za 2,5 dne, což považuji za fantastický výkon.

P2280028

Opět jsme v silné sestavě. Dojeli za námi ještě Hela se Zdendou a Vlastou s Jarkem, a tak nás tu v jednu chvíli stojí pět Českých aut. Je další sobota a my jedeme na trh do Ágilasu. Hlavně, chceme Karlovi s Jarkou ukázat, jak vypadá trh ve Španělsku. Sotva jsme tam dojeli, přivázali kola tak volá Zdenda s Helou, že je na naší pláži policie a všichni musí odjet.

Img_8693

Takže trh se nekoná musíme zpět, odvazujeme kola a ujíždíme na Aroz, abychom neměli problém. Tady je to v tomto ohledu děsně zvláštní. Policie stále objíždí místa, kde stojí obytná auta z celé Evropy, pomalu stání nebo parkoviště objede, prohlídne si jestli je vše v pořádku, jestli se nedějí nějaké nepřístojnosti a vždy jednou za čas zavelí, všichni pryč.

Img_8575

Nikdy nevíme, kdy to přijde, kdy nás nekompromisně vypakují, ale tak to prostě je. Na druhou stranu stojíme na pěkných místech přímo na břehu moře, stojíme zde zadarmo a takových míst je na španělském pobřeží spousta. Jen musíme stále počítat s tím, že nás policie může z místa vyhodit.

P2010009

Je to takový zajímavý. Myslíme si, že jen díky tomu se na plážích netvoří divoké kempy. Jistě, všichni mají křesílka venku, někdo si vyndá stůl, někdo k večeru griluje, ale nikdo si nedovolí vytáhnout markýzu a všichni mají na večer vše uklizeno. Dalo by se říct, že všichni jsou v jakémsi očekávání. Pokud nejsme ochotný přistoupit na tuto hru, může se pro nás stát Španělsko velmi nepříjemné. Oficiálních stání je po celém pobřeží poskrovnu, stáních pro obytná auta je hrstka a pokud jsou, tak jsou přeplněné, že nemáme šanci se tam chytnout a pak už je jediná možnost kemp, ale ty jsou většinou dál od moře a jsou neskutečně našlapaný. Auto vedle auta a většinou je se základní nabídkou služeb. Samozřejmě, jsou i velmi pěkné kempy, ale hodně jich je na zimu zavřených.

Img_8509

 Takže policie jednou za čas, může to být týden, čtrnáct dnů, měsíc, přijede a všechny vypakuje. Úsměvné je, že na takto vyčištěné místo okamžitě začnou najíždět další okolo jedoucí obytná auta, posádka si libuje jaké to našli pěkné místo přímo u moře a kupodivu, je skoro prázdné. Jedno, dvě auta se nepočítají.

Img_7730

A přitom vůbec netuší, že před hodinou jsme všichni museli odjet a kolotoč se opakuje. Policie zase patroluje, toleruje a za nějaký čas, jako by jim došla s námi trpělivost a všechny vypakuje. Tak takhle to na Španělském pobřeží chodí.

Dji_0010

Ve vnitrozemí je situace zcela odlišná, ale my jsme zatím na pobřeží. Chceme, aby si Karel s Jaruškou maličko užili moře a už si to pomalu začneme hrnout do vnitrozemí.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ