int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



9.2.2024 Playa Arroz - Španělsko

Opět jsme se maličko hnuli, ale jen o kousek na Playa Arroz.

Img_8818

Je to další známá pláž s možností parkování. Ale je tady už o poznání mnohem víc obytných aut, než bylo na Blance. Jak už jsem se zmiňovala, je to možná i tím, že toto místo je vidět ze silnice, a tak kolegové, kteří hledají místo na stání to jednoduše zkusí.

Img_8821

Tohle je známý fenomén. Jakmile je místo kde by se dalo zastavit a pár dní spočinout úplně prázdné, tak stačí aby se na takové místo postavila jedna obytka a už se začnou kolegové sjíždět.

Img_8819

Pokud takové místo je prázdné, tak na druhou stranu je to na jihu Španělska dost nezvyklé a mimořádně ojedinělé a samozřejmě to vzbudí patřičnou ostražitost. Je tam zákaz parkování nebo zrovna všechny vyhnala policie anebo je to nějak jinak nebezpečné místo na poklidné parkování?

Img_8817

Ale pokud tam není vyloženě cedule se zákazem pro nás, což se v mnohých případech v zimním období toleruje, tak proč to nezkusit. A právě v tu chvíli první kolemjedoucí kolega hned přibrzdí, okoukne na dálku situaci, vidí pěkné místo, tak šup tam, než se místo zaplní. Je to takové hodně úsměvné, ale je to tak. Obytných aut je ohromné množství a spousta z nich netouží být za závorou v kempu. I když samozřejmě, proti gustu žádný dišputát.

Img_8822

 Arroz se po ránu vyprázdní, spousta aut odjíždí a další přijíždějí. Jen jak nás tady bude hodně, mám obavy, aby nezasáhla ruka zákona a parkoviště nevyklidila. Tak, uvidíme. Nemá cenu se nervovat dopředu. Holt, až to přijde, tak to budeme řešit.

 Img_8814

A mám zde další jednoduchý receptík na cesty. Tortilly sebou vozím hodně často. Je to taková jistota, že když už opravdu, ale opravdu nebudu vědět co k večeři, tak dám na pánev na malé kousky nakrájený kousek kuřátka nebo salám, nějakou zeleninu, pórek, papriku, rajče, nahřeju tortillu, naplním, zabalím a večeře je hotová. Zahlídla jsem docela zajímavý tip na tortillu trochu jinak, a tak jsem recept hned vyzkoušela.  

 P2070029

Co potřebujeme. Tortilly + měkký salám + nastrouhaný sýr + vajíčko. Trocha zeleného neuškodí a nakonec, kečup nebo tatarku nebo co kdo má rád.

 P2070030

Rozpálíme pánev s troškou oleje. Olej můžeme rozetřít po pánvi mašlovačkou a když není, vypomáhám si na rozetření zmuchlanou papírovou utěrkou to jen aby oleje nebylo na pánvi zbytečně moc. Na dno poskládám kolečka salámu. Ten opeču z jedné strany, otočím a hned posypu sýrem a v hrnku mám už zakloktané jedno vajíčko, a to na sýr vyleju. Vše ihned přiklopím tortillou a ztlumím plamen.

P2070031

Pomalu vše na pánvi peču až je celá směs na salámu hotová. Tortilla nám už taky pěkně změkla a je prohřátá. Opatrně pánev přiklopím talířem a překlopím na něj. Trocha žonglování a tortillu mám ve spodu.

P2070032

Sýr je krásně roztavený, vajíčko vynikající a salám příjemně opečený.

P2070033

Stačí jen použít kečup a zarolovat. Obložíme zeleninou, co máme v lednici a podáváme. Velice rychlá a dobrá večeře.

P2070034  

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ