int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.1.2024 Cala Reona - Španělsko

Míříme na Cala Reona a cestou už velice nutně potřebuji prádelnu. Našli jsme jednu malou, ale ta mě nijak valně nenadchla.

P1060002

Někdy pračky u benzínek nevypadají nijak vábně a my ještě potkali pračku v přístavu, ale byla jen jedna a jedna malá sušička. Což při množství, které jsem postupně nasbírala je hodně málo. Takhle bych u pračky strávila celý den. Zdenda našel prádelnu ve městě. Jak už jsem se zmiňovala, s praním ve veřejných prádelnách je nutné v rozpočtu, který máme na cestování počítat. Já jsem vlastně prala naposledy na začátku listopadu a teď máme začátek ledna.

P1060005

To znamená že mám už dvoje povlečení, ručníky, utěrky a nějaké oblečení. Hlavně, tašku ponožek, a tak všelijak a vůbec. Dnešní prádelna je suprová. Tři velké pračky a hlavně, dvě velké sušičky, a to vše za poměrně přijatelné ceny. Jen pro představu. Na cestě jsme od konce září a v prádelně jsme zatím byli jen jednou. Teď toho máme na praní víc, prali jsme i venkovní deky z křesel, bundy a celkem jsem použila 3x 16 kg po 7 eurech, 4x 12 kg po 4,50 eur, 4x sušička 20 min po 3 eurech. Celkem, 51 eur = 1275.- Kč. Tady je docela běžný systém plateb za pračku. Nikdo se nemusí obávat, že by to nezvládl. Jde jen o to v klidu si prohlédnout obrázky, rozklíčovat číslo pračky, a to zvolit na platebním terminálu.

P1060007

Ukážou se nám peníze, které je nutno do automatu naházet a už můžeme prát. Tento terminál přijímal i platební karty, což je super, leč dneska platby kartou nefungují. Nevadí, máme pro jistotu hotové aura, ale alespoň funguje výměnný systém.

P1060009

Mohu platit papírovými bankovkami. Někde je automat jen na kovové mince, a to je pak honička jich dost někde vyměnit. Tak sláva, máme vypráno, nakoupeno a mžeme v klidu dojet na Cala Reonu.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ