int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.10.2024 Kárané - Česko

Tak už máme začátek října a my už bychom měli pomaličku odjíždět, ale vše se nám maličko posunulo, ale opět vyjedeme opět na celou zimu a tentokrát máme v plánu destinaci, kde jsme ještě nebyli. Ale hezky popořádku. Maličko se omlouvám za odmlku, ale potřebovali jsme si od těch našich stránek trochu odpočinout. Už když jsme se vraceli, tak se mi do psaní nechtělo. Přeci jenom deset let téměř každodenního psaní je docela dost a cítila jsem se, jak se říká „vyhořelá“, tak nějak nic moc. Ale už zase chytám chuť, a tak pokračujeme v psaní. Včera jsme dostali krásné psaní do Návštěvní knihy, moc zdravíme na Moravu a děkuji za nás oba, potěšilo.

 Snimek-obrazovky-2024-10-03-144205

Takže, co se událo. Máme nového člena rodiny, krásného maličkého jezevčíka, Dicka Ze Smrčí. Nádherný pejsek, který nám dělá jen radost. Tak budeme mít parťáka na cesty.

Pořídili jsme si na kolo cestovní tašku pro Dicka a už je to velký cyklista. Jakmile vidí Zdendovo kolo s bedýnkou, už se cpe nahoru a chce se vézt.

Cqip0740

Spadl nám velký kámen ze srce. Báli jsme se, že se bude bát, ale je statečný. Zrovna tak se okamžitě zabydlel v autě. Původně jsme si mysleli, že bude za jízdy připoutaný k bedýnce, ale velmi brzy jsme zjistili, že je to zbytečné.

Img_0100

Dick se volně pohybuje v autě naprosto v pohodě a většinu cestu si hraje pod stolem, spí v pelíšku a nebo se jen tak veze. Když potřebuje čůrat, tak si sedne ke dveřím a dožaduje se zastávky.

 Img_0067

Samozřejmě jsme plnili roli babičky a dědečka. Timi jsou akorát čtyři roky a je to úžasná holčička, která miluje hlavně Zdendu. Celé prázdniny jsme vykrývali školku, která v létě nefungovala a my byli jen rádi. Na konci prázdnin už Timi ujela na malém kole bez přehazovačky 15 km. Je statečná.

 Img_0150

Měli jsme několik setkání s přáteli. Začalo to tradičním Sloupem v Čechách. Úžasné setkaní s cestovateli z celé republiky. Samozřejmě, výlety na kolech po okolí, prostě paráda. Další setkání následovala a závěr sezony jsme měli opět v Nučničkách. Počasí nám vyšlo, což bylo moc fajn.

No, a ještě nás maličko pozlobilo auto. Začalo to opravou žhavících svíček, přes nové vstřiky a bohužel i renovace turba, což právě Zdenda dodělává. Je šikovný a spoustu práce si udělal sám. A aby toho nebylo málo, máme nové plnící lahve. Ty jsme koupili u Tomáše Brabce tak jako vše, co bylo potřeba. Nové plynové vedení, máme nové měřáky atd. Tady bych maličko upozornila na to, že plnící láhve mají na sobě vyražené datum, kdy byly vyrobeny a pak už jen odpočítat deset let a myslet na výměnu.

Takže to je ve zkratce asi tak vše. Zapomněla jsem ještě na podvodníka, který nám sliboval novou bránu, branku a plot a obral nás o docela dost peněz. Nedodal slíbené a o vrácení peněz si můžeme nechat leda zdát. Naštěstí už máme bránu od jiného dodavatele. Holt, občas si člověk naběhne. Faktem je, že podvodníci jsou čím dál tím chytřejší a s ohledem na to, že ví, že se jim vlastně nic nemůže stát, tak proč by to nezkusili. Vždy se někdo chytne. Žijeme v dost děsivé době, kdy nikdo nemá páky zastavit takové lidi. Policie vše sepíše a pokrčí rameny, ČOI je taky bez síly cokoliv udělat a žaloba? Soud se bude táhnout rok, dva aby se zjistilo, že podvodník nemá žádný majetek a soudní rozhodnutí si můžeme dát tak akorát za rámeček a odškrtnout si další vydání za advokáta a soudní poplatky. Jak jednoduché.

Přípravy na další zimní cestu vrcholí. Ještě řešíme spoustu drobností i dost důležitých věcí o kterých se zmíním příště.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ