int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



17.4. 2024 Nordrach - Německo

Tak druhý výlet po kanále Rhona du Rhin jak jsme si ho chtěli projet kousek proti proudu nevyšel.

P4180033

Do rána se totálně zkazilo počasí. Jednak je příšerný vítr, který s sebou přináší déšť a silné ochlazení. Ostatně, je to i hlášené snad každou předpovědí počasí, tak proč tomu nevěřit.

P4180037

Ve Francii dokupujeme nějaké sýry a už si to hrneme na přechod do Německa. Tentokrát překračujeme hranice u Mulhousenu a směřujeme k Černému lesu. Tc en už jsme si kousek projeli a Zdenda by rád projel další část.

 P4180035

Jenže, jak je vidět, vrcholky pohoří Černého lesa jsou pod sněhem. Je zima, v noci kolem nuly a přes den slabých 5 °C, takže Černý les jen objedeme.

P4180042

Stejně jedeme nádherným územím, jen kdyby počasí maličko přálo. Vlastně, není ani moc o čem psát.

P4180046

Snad jen bych se zmínila o novém tarifu našeho operátora Vodafone, který nás velmi nemile překvapil. Vlastně se o nic nejedná, jen taková malá drobnost, v roomingu nám před koncem zúčtovacího období sdělili, že od dalšího měsíce za ty samé peníze budeme mít méně jak polovinu stávajících dat.

P4180055

Tak jsme spadli na 30 GB na měsíc, což je krutě málo. Za 700.- Kč budeme mít v Čechách to samé, tedy vše neomezené, ale na rooming jen 30 GB a s tím nedokážeme přežít. Před lety jsme se domnívali, že s postupem času budou operátoři data spíše přidávat, aby si získali zákazníky.

P4180058

Lehce nás udivilo, že se před dvěma lety Vodafone tak utrhl a přišel s úžasnou nabídkou dat v rooming. Žádný jiný operátor nic podobného nenabízel, a tak jsme okamžitě přešli k Vodafone. A ten nám postupně data navyšoval a my byli spokojený. Až do minulého měsíce.

P4180061

Tak přemýšlíme, co budeme dělat. Jestli si koupíme satelitní přijímač za docela velké peníze a budeme platit kolem 1200.- měsíčně s tím, že stále to má docela nepříjemné omezení, nemožnost internetového připojení za jízdy anebo já nevím.

P4180056

Nic moc dalšího není k dispozici. Na měsíc potřebujeme zhruba 80–100 Gb abychom mohli v klidu pracovat na stránkách, hledat informace, plánovat trasu a tak podobně, co se běžně na cestě dělá. Občas si poslechnout zprávy na 24 nebo jen občas poslouchat rádio a nebýt úplně odtržený od dění doma.

P4180045

Pokud se situace do konce září nějak nevylepší, tak asi budeme muset jít do satelitního přijímače od Elona Muska. A to nám dneska přišla další příjemná zpráva, že na dobíjecí kartě Vodafon zvednul platbu za mnutu volání z 3.50 na 4.50, což je můj případ.

P4180008

Tarif máme jen jeden, já mám klasickou dobíjecí kartu. No a další nepříjemnost nás čeká vyřešit a tou je fotoaparát. Zatím se mi za 10 let podařilo uštvat jeden fotoaparát Olympus malý, říkám mu Prcek a dva objektivy z profi řady od dalšího aparátu. Jak nám bylo řečeno foto profesionály, na cestování a množství fotek které každý den děláme jednoduše nemůžeme mít obyčejný fotoaparát ze základní uživatelské rady. Tak a teď babo raď.

P4180060

Koupit nový kvalitní objektiv ke starému tělu? Má to smysl? Nebo koupit kvalitní telefon s vynikajícími parametry optiky? Za 30 tisíc nekoupím kvalitní nový fotoaparát. Takže je to další dilema a další velké náklady, které jsou před námi. Zatím nevím, jak to celé pořešíme. Zdendovi už telefon taky pomaličku dosluhuje a můj rezervní fotoaparát Prcek si chvílemi začíná žít svým životem. A to jsem se ještě ani nezmínila, že čekáme nový přírůstek do rodiny.

 Img_1252

Dnešní cesta je: 

Včerejší trasa : 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ