int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.3.2023 Ebro - Španělsko

Zdendové moc úspěšný nebyli, ale musím podotknout, že i dvě skupiny rybářů co jsou tady s námi měli velmi, velmi slabý úlovky, a to mají vybavení za statisíce!

P4150177

Ve třech na lodi, celý den nahazování a přivezli jednoho candátího juniora. Jeden candát a jinak nic víc. Alenka se Zdendou odjíždí a my jsme přejeli na naše oblíbené místo. Zdendovi se od Ebra ještě nechce, a tak po více jak týdnu doplňujeme v Caspe potraviny, hlavně vodu a přejíždíme na další místo, které už známe. Samozřejmě, dokoupili jsme ještě coto, protože není o čem přemýšlet. Pytlačit by se nemuselo vyplatit a coto není zase tak drahé, za ty nervy to vůbec nestojí.

 Img_0111

Je krásně, stále máme velice příjemné teploty. Přes den je to na opalování a v noci na příjemný spánek.

P3210253

Ráno to Zdenda nevydržel, a tak jak je v noční košili, hned nahazuje. Než jsem stihla udělat snídani, máme krásného candáta.

Img_0118

No, mám já to lovce rybáře! Hlady bychom neumřeli.  Během dne máme dalšího candáta a sumce, sice je menší, ale o to bude chutnější. Přes den je tu pár rybářů, kteří přijeli, spustili na vodu loď a večer odjíždějí. Na noc jsme tu úplně sami.

 P4190193

Hodně jsem se tu zmiňovala o odpočinkových místech, kde si mohou rodiny užít víkendový den a něco i ugrilovat a tady jedno takové je.

P3210246

Není označené ani „area rekreativa“ ani „zona acampada“ je to jen grilovací místo. Na velké ploše je několik betonových stolů s lavicemi a hlavně, grilovací boxy, kterých tu je opravdu hodně. Vše je čisté, neponičené a hlavně, rodina si sem může zajet autem.

P3210244

Viděli jsme na takovýchto místech velké rodiny anebo několik aut přátel, oslavu narozenin a marně jsme přemýšleli, kde bychom něco podobného, byť v menším našli na Benešovsku nebo v širokém okolí Vlašimi.

P3210248

Něco, kam by mohli lidi zajet o víkendu s dětmi, které by si hráli na trávníku, tady měli i oplocené dětské hřiště, kde by mohli grilovat a jen tak v přírodě piknikovat. Kam by se dalo zajet s autem, přivézt si vše s sebou a užít si společný pěkný den. Nevím, takové místo jsme u nás nenašli.

P3210245

Ani v okolí Labe, kde máme nyní základnu nic takového není. Občasné lavičky na cyklostezce, ale aby tam někde byl třeba větší altán, nebo stromy kvůli stínu, gril, stoly a lavice a slušně přístupné místo, tak to taky co víme v naší oblasti nikde není. Tím proboha nechci říkat, že jsou španěláci lepší, to ne, ale jen, že se mi to líbí a o víkendech jsou takováto místa, jak často vídáme hodně využívaný.

 P3210228

Ale co se nám nestalo. Večer už po setmění, kde se vzalo tu se vzalo přijelo opět poměrně rychle auto porybných, zaparkovalo hned vedle nás a snad ani ještě nestálo a hned vyběhl porybný a obrovskou baterkou propátrával břeh.

P4200204

Prošel celý kus břehu kolem našeho auta, jestli náhodou nerybaříme v noci. Tak jasně, zřejmě nás viděli z lodě, nebo dostali od někoho zprávu, ale co vím jistě, přijeli kvůli nám a kontrolovali noční rybaření. Pak ještě popojeli kousek dál, další kontrola a odjeli.

Img_0119

Ani se nás na nic neptali, nic nezkoumali. Přijeli, překontrolovali a odjeli. Zrovna tak by měli smůlu rybáři, kteří by se vraceli na lodi takto pozdě večer. Bylo více jak hodinu po západu slunce, a to by už neokecal nikdo. Zkrátka, hodinu po západu slunce už na vodě a u vody nemá co kdo pohledávat.

 P4210218

Sbohem krásné Ebro, na podzim se vrátíme a konečně to těm candátům natřeme!

 Dji_0023

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ