int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



14.3.2024 Ebro - Španělsko

Ebro, nádherná řeka plná candátů, kaprů, sumců a všelijakých dalších dobrot.

P3110142

Opět jsme navštívili Pepu s Hankou. Když jsme tady byli na podzim, Ebro neskutečným způsobem stoupalo a ryby vůbec nebrali. Proto jsme po dvou dnech odjeli na Xertu, kde Zdenda nalovil sumce a kapříky na Vánoce. Teď už je Ebro ustálené, ale vody je neskutečně moc. Nikdy jsme neviděli tolik vody v Ebru, ale přátelé tady byli, kdy mělo Ebro vyloženě povodňový stav a valilo se přes hráz. Tak to tady teď nemáme. Hlavním úkolem je, opatřit si povolenku na Ebro a zakoupit Coto, což je denní povolenka, kterou musíme mít. Takže, nestačí roční povolenka, ale ještě musíme mít zaplacený poplatek na den, kdy chceme chytat. Taxy jsou takovéto. 

Povolenka-ebro

Povolenka na rok je za necelých 12 eur. Vloni stála 15 eur. Platí od jara do jara. Ne kalendářní rok. A Coto stojí na den 6 eur, ale je to taky ještě dál rozlišené. Můžeme si koupit Coto na týden, což je levnější, za 30 eur. Takže varianta chyť pusť je Coto za 6 eur na den, Coto za 6 eur je varianta 6 ryb jen candát na den. Víc jich nesmíme mít.

Coto-

A další varianta je Coto za 20 eur na den, a to si můžeme odvést vše co za den nachytáme. Povolenky a Coto se obvykle kupují v rybářských potřebách a někdy je to docela peklo. Jak to tak vypadá, dost často jim nefungují internetové stránky, systém, kde nás může oprávněná osoba zaregistrovat. K registraci je potřeba jen občanský průkaz a email, na který nám zašlou povolenku a i Coto. Někdy je to krkolomné povolenku zakoupit, ale nezbývá než se nevzdávat. Coto nám prodají v rybářských potřebách, pokud už máme povolenku, i když systém zrovna nefunguje. Ale pokud potřebujeme povolenku i Coto a pokud nemáme štěstí, tak je potřeba obrnit se trochou trpělivosti. No a dostávám se opět k pokutám. Pokuty za rybaření bez povolenky a bez cota jsou velmi vysoké. Někde jsem se dočetla až 3000 eur. Pokud ryby berou, tak není potřeba chytat z lodě a pokud neberou, tak i loď je nám k prdu. Zkrátka, záleží to na štěstí. Což je v rybařině klasika.

P3110141

Pokud by někdo chtěl na Ebro zavítat a třeba si při návratu ze Španělska zarybařit, tak by se mohl zastavit u Pepy s Hankou, kteří správcují velkou rybářskou základnu a na všem se s nimi domluví. Jsme kousek od Caspe, kde je i stání pro obytná auta se servisem. Vodou a výlevkou. Takže tam lze natankovat vodu, zbavit se odpadů a přejet pár kilometrů k Hance a Pepovi na Ebro. Pro obytná auta je tu několik pohodlných míst, Pepa pro rybáře zajistí veškerý servis včetně půjčení lodě a případné vyřízení povolenky a Coto. Jen je potřeba si domluvit termín a cenu jak za stání, tak za vše ostatní. Tady bych doporučila odkaz Rybaříme na Ebru, kde je vše uvedeno, ale pro snadnější a rychlejší komunikaci uvádím i telefon: +420 728317721 Pepa a Hanka Holešovský – Caspe na řece Ebro celý článek je zde: 

http://www.bydlikemevropou.com/zajimave?pg=2917

 P3110125

Hned první den byli kluci úspěšný. Silně foukalo, byly vlny a ryby braly. Můj Zdenda chytil tři kapry. Zdenda S dva macky.

P3110127

A protože to bralo a během chvilky bychom měli nachytáno, tak kluci prvního kapra pustili, což se prý dělá, druhého taky Zdenda pustil, zdál se mu moc velký a další utekl vyloženě ze břehu, a tak nakonec jsme měli jen jednoho kapra o kterého jsme se podělili.

P3110131

No a další den ani ťuk. Včera taky nic až večer chytil Zdenda candáta, tak už ho máme v lednici. Uvidíme, jak to půjde dál, ale Pepa tvrdí, jako znalec, že Ebro se už ustálilo a několik dnů se čistí a že prý bude lépe. Tak jsem na to zvědavá.

P4110145

Na druhou stranu, je tady krásně. Jsme vyloženě pár metrů od auta na břehu Ebra, sluníčko svítí, nefouká a dneska, tak jako včera to bude vyloženě na opalování.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ