int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.11.2023 Xerta - Španělsko

Už několik dní nám chroupe v kole. Někdy méně, někdy víc a někdy vůbec.

Už jsme přišli na to, že je to zadní kolo a nejspíše levé. Zdenda jel kolem mne a já poslouchala, odkud se ten zvuk nese. Tak jsme přišli, že je to z kola a nejspíše z toho levého. Než jsme odjeli, Zdenda měnil destičky a sundal postupně všechna kola, kterým dal náležitou péči. Zároveň vyměnil v kolech jakési pružinky, které měli už hodně za sebou, a tak koupil celé nové sady a jak to vypadá, něco nepěkného se tam událo. Nicméně, může to být jen zapadlý kamínek na nesprávném místě. Na Xertě je klid.

Přátelé dopoledne odjeli, a Zdenda se pustil do zjišťování závady a co máme za problém. Samozřejmě, je to opět pružinka. Ty pružinky nám dávají. Nedávno měnil pružinku v zámku vchodových dveří a teď máme prasklou, úplně novou pružinku v kole.

Prý „únava materiálu“. Terminus technikus, který se údajně běžně používá, když něco prdne nebo rozbije a nemělo by. To nechápu a nejde mi to na rozum. Když řeknu o něčem, co se rozbije, praskne a je to nové, tak podle mne je to nekvalitní výrobek, nebo je to výrobek, který byl špatně opracován, jak mi bylo vysvětleno, vyžíhán, špatně navinut, kousek drátu měl z jakéhosi důvodu vadu a pak se tomu prý říká únava materiálu.

Podle mého je to normální, prachobyčejný zmetek! Jenže, tak jak vozíme téměř kompletní opravářskou dílnu, řekla bych, že Zdendovi chybí akorát soustruh a svářečka, i když o té už taky padla řeč že by se jako občas hodila a máme ohromné množství všelijakých šroubků, matiček a já nevím čeho všeho, tak staré pružinky Zdenda vyhodil a teď hořce lituje, že si aspoň jednu, dvě nenechal.

Nakonec vyrobil tu jednu pružinku z pružinkového drátu, ten sebou vozíme a jakmile pojedeme do Tortosy na nákup, tak tam je Fiat servis a pružinku si u nich objednáme, možná jí budou mít hned. Byli jsme tady ve městě v místním autoservisu, jestli by nám jednu sadu neobjednali, že si jí u nich vyzvedneme, ale nepochodili jsme. Poslali nás do Tortosy 

Více podrobností Zdenda vložil do Flíček opravy a úpravy rok  2023 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ