int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.3.2023 Puebla de Hijar - Aragon - Španělsko

Opět jsme měli den přejezdu a odpočinku. Naší snahou je dostat se na nultý kilometr Vía Verde del Val de Zafán a tím bychom jí měli mít celou projetou.

Img_2598

Řekla bych, že je to moc hezká cyklotrasa, kterou stojí za to si projet. Projeli jsme si jí z Tortosy po Xertu na Ebru, pak další část byla po Ebru a uhýbáme do vnitrozemí a postupně jedeme až do Puebla de Hijar kde je nultý kilometr.

P3300012

Báječné je, že celá velmi dlouhá trasa se dá příjemně rozdělit na jednotlivé části, vždy tak, abychom ujeli maximálně do 50 km, protože, pak už to hodně bolí. Jasně, hodně lidí si řekne, na elektrokolech je to prd, ale i na tom elektrokole se musí šlapat, když je silný protivítr tak docela hodně a pak je každý kilometr navíc znát.

P3300013

Občas se stane, že kus Vía Verde není upravený a pak je to jen Green way, zelená cesta a ta bolí hodně. Ale zase, je to něco za něco. Green way jsou většinou v krásném prostředí, vedou divokou přírodou, stranou od silnic, lidí, vesnic. Zkrátka jsou obvykle velmi zajímavé, ale náročné.

P3300022

Vedou třeba mezi sady po polních cestách a ty samozřejmě nejsou nijak upravované. Takže jsme ve městečku Puebla de Hijar kde je úplný začátek VV Val de Zafán a jedeme do bodu, kde jsme jí v protisměru ukončili.

P3300025

Tak jak je všude značená směrovkami z hlavní silnice, tak jak je všude kolem nás propagovaná na cedulích, tak najít cestu z nádraží kde je nultý kilometr na ten první kilometr abychom mohli pokračovat dál je docela oříšek. Ujeli jsme opět skoro 45 km a zítra už odjedeme směr Ebro.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ