int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



25.3.2023 Horta de Sant Joan - Catalánie - Španělsko

Penyrroya, jak jsem se už včera zmínila je naprosto neskutečné maličké městečko.

Img_2492

Nejen že má parádní klasické španělské uličky, příjemné mrňavé náměstí a docela adrenalinovou cestu na stání pro obytná auta, pokud tedy přijedeme z toho správného směru, abychom si užili uzoučké ulice, hlídání výšky balkonů a proplétání mezi vtipně zaparkovanými auty, protože nikdo nepředpokládá, že se tady bude protahovat obytka, ale hlavně, je tu pro nás naprosto luxusní stání. A pak, že to nejde. Stará váha pro nákladní auta, uvnitř domečku je ještě váha. Nájezd na váhu je vybetonovaný s odpadní výpustí na šedou vodu. Hned vedle je přizděná výpust na senkrovnu a samozřejmě pitná voda.

P3260003

Přesně to místo, kde je možný kompletní servis. Hlavně, můžeme vypustit všechnu vodu z nádrže na pitnou vodu, nádrž vymýt, vydesinfikovat, vystříkat vodou a opět vypustit a napustit čerstvou pitnou vodu. To samé můžeme udělat s odpadními nádržemi. Zdenda vždy, pokud to teda jde nasadí na přepadovou trubku od odpadních nádrží, my máme dvě propojené, hadici s vodou a postupně prázdné odpadní nádrže naplní až tak, že mi probublává voda v kuchyni, sprchovém koutě a umyvadle.

P3260004

Vezmu zvon a odtoky ještě projedu zvonem. Pak vše vypustíme a proud vody odnese nečistoty, které se zachytili na stěnách jak nádrží, tak odpadních trubek. Jednou za čas ještě nasypeme do odpadních trubek kyselinu citronovou, nebo sodu nebo trochu sava, vše zalijeme horkou vodou a necháme chvíli působit.

P3260006

Pak vše prolijeme čistou vodou a máme potrubí jako nové. To je samozřejmě praxe jen těch, co jezdí na delší dobu anebo, komu se zdá, že by se měl odpadnímu systému drobet pověnovat. Každopádně, vyčistit nádrže a trubky by měl každý ve své obytce udělat aspoň párkrát do roka. Určitě se tím prodlouží životnost. Určitě by se měla několikrát do roka vyčistit nádrž na pitnou vodu. Tam je dobré použít ještě buď destičku aktivního stříbra anebo aspoň pověsit do nádrže stříbrnou lžičku. Nám se aspoň tato strategie velmi osvědčila, a i v horkém létě se nám voda nikdy nezkazila.

 P3260021

Ale už jsme přejeli do městečka Horta de Sant Joan, které se někdy nazývaná Orta. Horta je další nádraží na Vía Verde, které je poněkud zanedbané, ale má novou střechu, což je známka toho, že alespoň postupně se některá nádraží opravují.

P3260046

Přímo naproti nám je překrásný skalní útvar Santa Barbara a vpravo je starý klášter Saint Salvador d'Horta, známý také jako Andělský klášter.

 P3260048

Ráno jsme se poněkud zdrželi, pak jsme jeli pomalu do Horty, dneska už nikam nepojedeme.

Img_2503

V plánu je další část cyklostezky, kterou si projedeme až zítra.

Img_2512

Docela silně fouká a tak jsme se strategicky skovali za bývalou železniční budovu, kde je absolutní bezvětří.

Img_2508

Tak židličky ven, uvařit kafíčko, dát si kousek buchtičky a můžeme si vychutnat krásný den.

 P3260054

Dnešní trasa opět bohužel není. Později doplním.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ