int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



14.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Vstupujeme, pomalu a jistě do druhého měsíce od vyhlášení nouzového stavu a totální karantény.

Máme za sebou 31. den a řekla bych, že už si začínáme pomalu zvykat. Až se všechna ta opatření zruší, tak nevím, co budu dělat s znovu získanou svobodou. Možná bychom pak měli ještě nějaký den zůstat na místě, aby ten náraz, šok z volné jízdy nebyl tak silný.

Každopádně, v pondělí už mohli všichni do práce, pokud nemohou pracovat z domova, což je skvělé, protože aspoň trochu se začne ekonomika vzpamatovávat. Jenže, příjem speciálně na Gran Canaria a Tenerife je snad z 80 % závislý na turistickém ruchu a předpokládá se sotva třetinová letošní návštěvnost, což bude mít pro mnohé hotely a městečka pro turisty katastrofální následky.

Mnohem lépe na tom bude La Palma, jak se domnívám, protože tam byl příjem z turistického ruchu mnohem menší, ostrov není tak turisticky vyhledáván a musí se spoléhat na svoje vlastní zdroje, i když určitě i tam tvrdě dopadne odliv turistů.

 

My jsme se domnívali, že s možností pracovat i opadne zájem policie o nás, ale bohužel, není tomu tak. V nařízení se doslova píše, že lidé mohou do práce, ale z práce rovnou domů. Žádné courání! Zákaz vycházení platí dál. Bohužel.

Dneska jsme byli svědky, kdy k nám na parkoviště přijela národní policie, seběhli na promenádu kolem moře a za chvíli se vrátili s dvěma mladíky a jedním psem. Tak to je problém. Psa může venčit jen jeden člověk, to by to tak hrálo, aby jedno psa venčili dva. To by pak s jedním psem mohla chodit celá rodina.

Takže, proběhli legitimace, nějaké vypisování papírů, možná pokuta, vzrušené mávání rukou, omlouvání kluků, domluva policie, tak nevím, ale kluci se rozdělili, každý musel odejít jinou stranou. Druhý incident, který jsme taky nepochopili byl, že k popelnicím, které jsou pod námi přijel pán a zřejmě si chtěl odlehčit od nepořádku, ostatně, od toho popelnice jsou a obden je vyvážejí.

Nicméně, opět, kde se vzali tu se vzali policisté tentokrát místní, s pánem diskutovali, a nakonec musel odjet, aniž by se zbavil toho, co tu chtěl ponechat. Nerozumíme tomu, ale domníváme se, že pán měl možná bydliště trochu jinde a policisté ho donutili vyhodit odpadky v místě bydliště. No, pánovi se to teda vůbec nelíbilo, ale jak jsme si už všimli, tady se s policií nediskutuje, ani náhodou!

 

Byla jsem opět v MERCADONA a řekla bych, že se vše vrací k normálu, a to co chybělo, je doplněno a vše je jak má být. Jen je znát větší pohyb aut. Když byly silnice prázdné, šlo se mi lépe, ale zase mi to dává naději, že se vše pomaličku, ale jistě vrací k normálu.

Tolik, tolik bych kanářanům přála, aby se konečně všichni uzdravili a mohli sem zase proudit turisté. Poslední data jsou příznivé. K dnešnímu dni máme pouze 239 nemocných, 50 se jich uzdravilo za poslední den, a i křivka nárustu se znatelně narovnává.

Covid19grafcan

Bohužel, třetina nemocných je zdravotní personál, což je hodně smutné. Jen bych doplnila, že Gran Canaria má 820 tisíc obyvatel.  

Poznal někdo odkud jsou dnešní fotky? Opět, jeden den a jeden nádherný výlet, malá nápověda - Gran Canaria 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ