int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Výměna střešního okna 10.09.2020

Nepříjemná situace nás potkala.

P9120078

  Polevili jsme ze standardu který máme a podcenili počasí. v neděli podvečer 30.08.2020 se přihnala do Prahy bouřka. Byli jsme mimo Flíčka u Andulky naší cery a okno v ložnici nad postelí jsem při odchodu nezajistil a na průšvich tu byl jedna dvě. Poryv větru se postaral a okno utrhl a odnesl do dáli. Poškodilo se okno i rám, naštěstí jsme okno našli a mohli ho provizorně na střech připoutat aby nám nadále do Flíčka nepršelo. Nové okno se nám podařilo po několika dnech koupit a tak mohla přijít chvíle na jeho výměnu.

P9120076

  Na výměnu potřebujeme nové okno i s rámem, těsnící tmel Sika Lastomer bílý. Dále horkovzdušnou pistoli a křížový šroubovák.

P9120081

 Ze vnitřku sundáme krycí lištu i s moskytierou a zatmívací roletkou a to tak že použijeme plastové ploché páčidlo a pomalu dokola lištu sejmeme. 

  Dále odšroubujeme všechny šroubky dokola rámu a sundáme spodní díl.

P9120072

  Nyní je třeba nahřát horkovzdušnou pistolí vrchní díl rámu přilepený ke střeše nástavny. A opět plchým plastovým páčidlem pomalu odlepujeme celý vrchní díl rámu okna.

P9120075

  Po sejmutí očistíme střechu důkladně od starého lepidla necháme zaschnout. Staré lepidlo jsem odstraňoval pomocí aku vrtačky a kousku závitové tyče. Lepidlo se na závitovou tyč při točení pěkně namotávalo.

 Zpětná montáž: 

 Na nový odmaštěný vrchní díl rámu naneseme sika lepidlo a na suchou odmaštěnou střechu rám položíme důkladně přitlačíme. Nyní z vnitřku přišroubujeme spodní díl dotahování jsem prováděl postupně a křížem aby se vše k sobě dotahovalo rovnoměrně. Po dotažení njsem nechal vše hodinku na sluníčku a potom zkontroloval jestli se na střeše pod rámem vytlačilo sika lepidlo. Mělo by dokola být vytlačené a tím je zajištěno kvalitní přilepení. 

P9120084

  Na závěr nasadíme spodní díl s moskytierou a zatemnovací zaclonou. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ