int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Pneumatiky na obytném autě

Pneumatiky na obytném autě.

 Pneumatika

Poměrně dost často podceňované jsou pneu na obytkách, svědčí o tom častost příspěvků na soc. sítích, kdy pneu bouchne praskne.

Bouchla

  I takto to může dopadnout. 

Tady šetření ale opravdu není na místě. Lidé si koupí obytné auto a po nějakém čase samozřejme příjde čas na výměnu. Doporučuji nakupovat v pneuservis určitě ne v supermarkrtech internetu a jiných podobných prodejen. I když jedete do servisu na pneu vezměte si sebou velký TP a jim ho dejte, aby si zjistili jaké pneu vaš bydlík potřebuje. Těch veličin které je třeba dodržet je několik. Nebudu zde psát jaké jelikož každé auto to může mít jiné.


 

Nyní jak to dělám já s pneu na našem Flíčkovi. Předně musím říc jezdí pneu měnit do spec. servisu v Benešově. Při koupi jsme na Flíčkovi měli letní pneu, které jsem sundal a koupil celoroční Continental vancontact 4season, protože jsme naší cestu začali 1 prosince. Po opotrřebování této první sady jsem nasadi zpět letní na kterých jsme Flíčka koupili a nyní již máme nasazenou třetí sadu opět celoroční Continental. Snažím se pneu včas prohazovat z předku na zadek jelikož je Flíček hodně těžký a jezdíme i do hodně prudkých kopců a serpantin kde přední gumy dostanou hodně zabrat. Za žívotnos to dělám mnimálně třikrát.


 

Další pro mne důležitá věc je mít pneu ve stoprocentním stavu nevozíme rezervu jen opravárenskou sadu. Abych si byl jistý měním pneu již při opotřebení ze 70 procent. Tím předejdu možnosti snadného poškození pneu.

P7230023

Ano určitě něco prodělám to jistě ale bezpečnost naše a Flíčka je na prvním místě. Moc dobře vím co dokáže bouchlá pneu udělad třeba jen v padesátikilometrové rychlosti, jak s nástavbou tak na přední nápravě. Snad ani nemusím připomínat pravidelnou kontrolu správného tlaku vzduch v pneu. Tolik za mne a naše pneu.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ