int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Oprava dveří lednice 22.03.2020

Oprava otevírání dveří lednice.

Pomalu ale jistě se nám krásně ukazuje, které místa jsou v našem Flíčkovi nejvíce namáhané.

Tlačítko otevírání lednice jedn by neřekl že tady bude problém. Toto tlačítko je výlisek z jednoho kusu. Jde o to že toto tlačítko je z poměrně tenkého plastu a je namahané celkem hodně. Ve dveřích lednice je tlačítko zasunuté a drží ho tam postraní aretace, které je třeba zamáčknout, ale není skoro žádné místo jak postranách vsunout tenké planžety, aby se vysunulo ven ( nahoru ). Naše tlačítko se celkem hodne opotřebovalo ( prošoupalo )

a ještě praskla pružinka, která ho vrací smerem nahoru a na jedné straně se ulomil aretační kousek plastu tak šlo vyndat ven. Po vyndání jsem zjistil, že je vlastně docela hodně pochroumané. Abych měl vše pod kontrolou sundal jsem i dekor ze dveří abych viděl jak to vše funguje.

P5170003

Ten dekor se sundá celkem snadno. Trošku fest jsem vzal za postraní lištu boční u dveří lišta celkem snadno odcvakne a je dole pak se již dekor vysune.

 

Jak je vidět na přiložených fotkách tlačítko bylo hodně pochroumané. Zvolil jsem metodu lepení po několika částech. Použil jsem dvousložkové lepidlo s dobou vytvrdnutí 24 hod.

Jako první jsem vráti zpět ulomený díl, který slouží jako doraz pružinky která tlačítko vrací nahoru. Dále jsem opravil aretaci která byla ulomená použil jsem kousky černých plastu co mám pro takovéto případy. Následně jsem do místa, (kam tlačí tyčka, která uprostřed dveří tlačí na otevírání), kousek plíšku z plechovky od piva.

Dále do míst kam tlačí prsty při otevírání lednice, jsem vlepil dvě nábytkové krytky co se dávají na šroubky. A na závěr jsem vše kde to jde a nebude překážet zaplnil lepidlem a tím celé tlačítko vyztužil. Nyní to vypadá že již přežije cokoli. Ale nejvíce práce dalo najít tu správnou a správně dlouhou pružinku, která byla prasklá.

P5170001

Naštěstí si sebou vezu takovou malou krabičku, kde jsou samé malé a různě zbytečné věci, ale jeden nikdy neví????? A do ní dávám takové ty veci, které náhodně kdekoli najdu ( na zemi pod stolem ). A světe div se byla tam stačilo jen zkrátit a šup tam s ní.

P5170002

 

Pokud můžu doporučit vyndejte si toto tlačítko a s předstihem ho vyztužte je to chvíle a na pořád.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ