int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Gran Canaria Lednice odmrazení a voda v lednici 12.05.2020

Lednice a její odmražení a čištění.

 

Takt to s lednicí děláme mi již šestým rokem při non stop používání. Pravidelně jednou za tři měsíce je potřeba lednici vyčistit ale hlavně odmrazit mrazák.

 

Lednici vypnu vše z ní vyndám i z mrazáku a počkám cca hodinu než led povolí na mrazících žebrech. Potom sníh s kledem pomalu a opatrně sundavám z žeber, používám k tomu jen ruce žádný ostrý předmět, aby nedošlo k poškození žeber nebo vnitřních stran lednice. Všechemn led a sníh máme pryč vše dobře vytřeme očitíme vlažnou vodou s octem. Počkám vždy aby bylo jak v mrazáku tak v lednici úplně sucho, a teprv potom vrátím vše zpět jak do mrazáku tak lednice. Vše mám zpět toto mi trvá cca dvě hodinky jde o to jaké je teplo a jak mi schne rychle vnitřek lednice i mrazáku. Máme tedy vše zpět ale lednici nezapínám nechám ji další tři hodiny odpočinout pokud možno do ní nechodit. Jde oto aby se vyrovnali teploty chladiva které obýhá v systému a žebrování které přenáší chlad hlavně do mrazáku. Několikrát se nám stalo že jsem vše vrátil zpět jak lednice tak mrazáku zapnul a po několika minutách začala lednice pískat že se ji cosi nelíbí. A právě toto je podle mne problém, do teplé lednice a mrazáku dám studené a zmrzlé potraviny ty ihned začnou zchlazovat prostor uvnitř. Protože byla lednice dvě někdy i déle vypnutá i chladivo které je uvnitř má teplotu okolní ho vzduchu. Ve chvíli kdy vlastně současně zapneme lednici aby chladila jdou proti sobě dvě teploty. A tady je podle mne kámen ůrazu, tím že toto je lednice absorpční chlad zde obstarává teplo buď plynový hořák nebo elektrycký. 12 nebo 220 volt. Jak již jsem psal lednice začne pomalu zahřívat roztok uvnitř systému a tím že jsem dal mražené potraviny do mrazáku tak prudce zchlazuji roztok v systému vlastně z druhé strany. A v tomto je ten problem roztok nemůže cirkulovat tak jak by měl a zastaví se lednice to vyhodnotí jako chybu a vypne.

Toto se nestane když jsme doma víme že zítra pojedem tak si den předem zapnu lednici aby se nachladila i mrazák a potom můžu v klidu vše nandat a tento proces nenastane.

Toliko o normálním odmražení.

Tentokráte jsem ale řešil další problém který lednice prováděla a to že skorem furt malinko tekla voda v lednici dolů ne dno. Né moc ale je to protivné a máčelo by nám to skříňku pod lednicí tak Bobeška na dno dala kousek papírové utěrky a ona tam několik dní fungovala. Jelikož jsem měl lednici prázdnou i mrazák a zrovna bylo pod mrakem. Potraviny Bobeška dala do kýblů a pod peřiny , měl jsem čas se na to podívat.

První problém byl, že vanička pod žebrováním které přenáší chlad je nacvaklá po ním je to plas na plast a všiml jsem si že z žeber nestače vše do vaničky, ale i mimo právě pod ní. Opatrne jsem ji vatáhl jde to ale velmi opatrně vsunout plastové páčidlo mezi a ono to jde na dvou místech jsou čepy také plastové které ji drží na zadní stěně. Vše jsem důkladně osušil odmastil a vráti zpět na silikon. Dále potom koukám že se dělá kapka mezi mrazákem a lednicí vlevo kde vlastně je police která odděluje od sebe mrazák a lednici. Tu jsem také vyndal není to zas nic extra složitého zespodu je pět šroubků který drží displei vyšroubovat a pomalu odspodu displei vyklopit. Odpojíme dva konektory které vedou k displei. Dále jsou dva šroubky ze předu již na rodělovací pilici. Také vyšroubovat, tím je poli ce volná když za ní zatáhneme k sobě pojede ale zastaví se o dveře. Nyní jsou na dveřích lednice nahoře u pantu dva šroubky snima také ven a oboje dveře jak mrazáku tak lednice jdou vyndat.

 

Následně jsem vytáhl celou polic ven a všiml jsem si, že je dokola opatřená těsněním samolepícím páskovým cca půl centimetru širokým a na stranách na sebe doléhajících. A tady byl další problém těsnění nedolehalo jak mělo prostě staré chlad mohl procházet z mrazáku dolů do lednice tím se tento prostor rosil a voda si hledala cestu ven. Těsnění je to běžné samolepící co se dává do oken. To samozřejmě sebou nemám, ale nanesl jsem na míso styku silikon po řádném odmaštění a vše vráti zpět. Je to opravdu jen několik šroubků a je hotovo. Toto bych udělal jen pokud se oběví stejný problém jako jsme měli mi s vodou na dně ledenice.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ