int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Výměna pylového filtru 26.06.2019

Výměna pylového filtru (kabinový filtr)

Náš Flíček dostává do svých útrob minimálně jednou ročně nový filtr. Pokud ovšem se více pohybujeme v prašném prostředí, blízko pláží po prašných cestách, je potřeba filtr vyměnit filtr i dříve dnes je krásně vidět, jak je filtr znečištěný za uplynulý půlrok.

Přístup k filtru není zrovna jednoduchý, ale domnívám se, že výměnu zvládne průměrně šikovný muž nebo i žena. A to i z toho důvodu, že k vozidlu je dodám šroubovák, který k tomu stačí. Jediné, co je třeba si připravit je 5.5 klíček na konečné vyndání filtru.

Filtr se schovává uprostřed vozu za středovou vyklápěcí přihrádkou. Přihrádku vymontujeme celkem snadno. Použijeme již zmíněný šroubovák s hvězdičkou. Prvně vytočíme tři šrouby, které drží skříňku v max otevřené poloze. Nemusíme si šroubky nějak značit, neboť všechny, které při výměně vytočíme jsou stejné. Jakmile je máme vyndané tahem nahoru odjistíme tento doraz a skříňku otevřeme nadoraz. Po obvodě je šest šroubků a pozor další dva jsou jako ve stropě skříňky uprostřed. Jakmile máme vše vyšroubované vyndáme ji ven.

Nyní se nám objeví samotné těleso topení, ve spodní části jsou dva malé šroubky na klíček 5.5 které vytočíme. Malá kryt má na sobě dva výstupky, za které zatáhneme a víčko vyndáme. Samotný filtr je již vidět starší ho jen uchopit dvěma prsty lehce nadzvednout posunout k sobě a je venku.

Vše vždy pečlivě umyji vyčistím i prostor pod tělesem topení a opačným postupem vše vrátím zpět.

Toť vše a čerstvý a čistý vzduch do našich bydlíků Zdeněk

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ