int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Prasklá trubka na teplou vodu 25.06.2019

Flíček nám nečekaně čurá u levého zadního kola.

Máme tu další opravu.

Opět je to závada na vodovodním řádu. Před třemi dni jsem si všiml žýe u zadního kola máme loužičku jako by se Flíček připočural ale jen tak lehce. Voda kapala po zástěrce na zadním kole, jenže ten den docela pršelo tak jsem tomu nevěnoval až takovou pozornost.

Jenže včera když jsem dotankovával pitnou vodu koukám opět Flíček na tom samém místě čurá. Tentokráte, ale již tři dni neprší a je přímo horko. Letmým pohledem do prostoru nad místem kde voda vykapávala ( což je skříňka pod postelí) jsem zjistil že tzo tentokráte není onen rozvaděč teplé, nebo studené vody. Poro tento případ jsem si pod rozvaděče položil papírovou kuchyňskou utěrku, abych ihned poznal že to tudy teče. Utěrka byla suchá, ale pod Trumou bojlerem bylo mokro. Dnes jsem se s obavami co to bude pustil do práce. Zas jeko vždy v tomto případě musí polovina postele pryč, abych měl přístup k bojleru co nejlepší.

Od včera jsme vodu nepouštěli abychom si Flíčka vysušili a nbyl jak houba to by opravdu nebylo dobře. Jakmile jsem měl k Bojleru dobrý přístup a viděl jes na ně kolem dokola pusti jsem vodu aby se systém natlakoval. Náš flíček funguje s vodou takto v každé baterii je spínač který pouští čerpadlo, po zastavení vody pákovkou se čerpadlo zastaví po dotlakování. Další natlakování spustí zas až když postíme vodu pákovkou. Taže po natlakování prohlížím Trumu kolem dokola aby ch zjistil kde teče. Po chvíli vidím jak z pod bojleru vytéká voda, znovu prohlížím a osahávám všechny přívody a spoje které vedou k bojleru, všude je to suché. Beru si na pomoc zrcátko a svítilnu, abych dobře viděl zezadu a v tu chvíli vidím mikroskopický pramínek vody, který míří na bojler. Po něm voda stéká dolů na podlahu a míří k podběhu kde si máchází cestu z Flíčka ven.

Nyní se ukázalo jak máme Flíčka na jednu stran dobře vybaveného. Spínače v pákovkách jsou pro tuto závadu ideální, porostě vyteče ze systému jen tolik vody jaký je v sys. tlak. Pokud bychom měli systém, který je pod stálým tlakem tak to prostě teče dokud je v nádrži voda a potom se navíc zadře a zničí čerpadlo, které běží bez vody. ´Všechno má své ale a tím naším je že mikrospínaš v baterii v kuchyni který je nejvíce namáhaný časem odejde a je třeba ho vyměnit. ( tady v opravách je o tom několikráz zmínka).

Možná by měli vývojáři v Dethleffs popřemýšlet a vzít si od nás uživatelů ponaučení. Toto je již několikátá závada které by se dalo předejít.

Samotná oprava nezabrala více jak deset minut , tedy pokud sebou jako já vláčíte vše možné a nemožné pro případné závady. Hadici na teplou vodu která vytéká z bojleru jsem zkrátil.Nově jsem k vývodu z bojleru připojil hadici pryžovou, která doufám vydrží větší teploty a tlak. Tady je vlastně onen problém vysoká teplota a tlak který na plastovou trubku působí.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ