int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Oprava spojkového válečku 09.04.2019

Naše další nečekaná oprava.

Štěstí v neštěstí jsme měli hned první den po třžech hodinách co jsme vstoupili dp české republiky jsme zastavili v Kdyni u bazénu a Flíček nám oznámil, že dále nepojede. Poskočil zahopsam a zustal stát. Spojkový pedál se zašprcnul dole a nešel zpět.

Po chvíli zkoumání jsem Flíčka nadzvedl abych se dostal zespodu. Vše jsem zkontrolovalm a zdálo se být vše v přádku. Pedál spojky jsem silou vráti zpět a znovu jsem se zanořil zespodu. VC tu chvíli mi již bylo jasné že máme docela velký problém. Brzdová kapalina vytékala mezi motorem a převodovkou.

Po chvíli přemýšlaní co a jak by jsme udělali jsem zavolal do Fiatu a bylo mi řečeno, že převodovka musí ven.

Velká náhoda a ochota pana Vejvody nám pomohla. Hned nedaleko bazenu je totiž malý servis pana Vejvody a po chvíli domlouvání jsme se shodli na tom že společně spojku opravíme. Pujčil mi nářadí ktré sebou nemám a pustil jsem se do opravy.

U bazénu jsme zastavili v 15.15. hod a v 17.30 byla spojka venku. Odhalili jsme závadu ve spojkovém válečku, kde praskl simering.

Po domluvě jsem rozhold že vyměníme nejen vadný díl spojkový váleček s ložiskem ale i lamalu a přítlačný kotouč.

Ještě večer jsme stihli díly obědnat a ráno v sedm jsme již začali vše vracet zpět. Bylo deset hodin a již jsem vyrazil na zkušební cestu.

Tak doufám že nám spojka vydrží na další naší cestu.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ