int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Rozvaděče na vodu 01.01.2019

Máme tu 01.01.2019 a hned se pouštím

urychleně do další opravy, tentokráte rozvaděč vody a to hned oba jak na teplou tak na studenou vodu.Již několikrát se nám stalo,že jsme na spodní podlaze vždy na stejném místě měli malinko vlhko. Voda viditelně přitékala od záchodu a tím směrem je i topení s bojlerem a aby toho nebylo málo ještě je v těchto místech onen rozvaděč na vodu.

Podařilo se mi vystopovat, že se vlhko objevuje jen když ohříváme vodu v bojleru na koupání. Vařicí voda a tlak působí na rozvaděč, který je složený jak je vidět na fotkách z mnoha dílů je v tom spousty gumiček a kuliček, které slouží jako zpětné ventily.

Vezu si sebou dvě kompletní nové sady rozvodu právě pro tento případ. A zas se poruch objeví zrovna na nový rok kdy si má jeden užívat vánoční pohodu.

Vše proběhlo v pohodě zkompletoval jsem nové dva rozvaděče a namontoval zpět. Trošku jsem upravil prostor kde jsou rozvaděče připevněné k nábytku. Připevnil jsem je na desku a tu jsem následně přišrouboval na místo určení.

Vše se mi lépe dělalo vlastně mimo malý prostor, protože rozvaděče jsou poměrně dlouhé a je třeba aby byly absolutně rovně nikde se nekřížili jinak gumičky přestávají těsnit.

Příští oprava již ale bude jiná tyto složité a na utěsnění náchylné rozvaděče vyhodím a nahradím je obyčejnými T rozbočkami které pospojuji hadičkami a bude klid. Jen tam nebudou ty zpětné ventily což v podstatě nevadí a na druhou stranu půjde v zimě lépe vypustit ze systému voda .

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ