int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Chmelná auto kontrola po 3 letech 30.8.2017

Máme za sebou tři roky putování po cestách necestách tak se podíváme, jak jsme na tom s vozem v místech kam se normálně každý řidič nekouká.

  Pro ostatní foto klikni sem na tento řádek

Dorazili jsme opět k mojí báječné sestřence do Chmelné, kde si můžu postavit rampu ,na kterou najedu, abych se mohl pod vozem vyřádit. Nedříve podvozek pořádně umyju a vše vystříkám vapkou, spodek podlahy beru ručně hadrem a saponátem.

          Vždy začínám promazáním torzních tyčí. Následuje kontrola podvozku a šasí. To je z pozink profilů a zatím se zdá být ve stavu, kdy je zbytečné ho nějak ošetřovat. Zkontroluji uchycení zadní nápravy k šasi a všechny spoje, které jsou mezi šasi a nástavbou. Jak je vidět oprava dna kufru je v pořádku vše drží, jak má. Při kontrole lanovodů k ruční brzdě jsem objevil problém.

Lana se dotýkala kovového držáku což je chyba, kterou jsem měl odhalit už po prvním roce. Lana se při zabrzdění ruční brzdy pohnou a bužírka na nich se pomalu ale jistě prodírá. Následek je jasný po nějaké době se do lanovodu dostane vlhko a je na problém zaděláno. Jak je vidět lana jsem podložil a oděrky zadělal lana promazal, tak snad to bude OK. Uvidíme zas za rok.  Dále jsem kontroloval na zadní nápravě stav brzdových trubek a hadic až ke kolům, tlumiče, kotouče brzd, brzdové třmeny a brdové desky. Pod zadním nárazníkem je docela velké klubo kabelů a různých spojek a propojení. Vše trochu očistit zkontrolovat, jestli se neobjevuje někde známka porušení spojů nebo jejich oxidace. Přesouvám se k předku a kontroluji v jakém stavu je výfuk, který jsem na jaře natíral. Koncovka a tlumič se zadají být úplně v pořádku. Na DPD filtru je barva lehce popraskaná. Držáky celého výfuku jsou v pohodě. Dostává m se k nápravnici, nikde nejsou známky poškození ani rezu. Opět kontroluji stav brzd trubek a hadic, přední tlumiče a jejich uložení. Kontroluji manžety na poloosách, řídící tyče a posilovač řízení (únik oleje) vše je suché a bez známky poškození. Kontroluji na motoru všechny pryžové hadice a jejich spoje. Dále prohlížím řemen, který pohání alternátor a jeho napínáky. Řemen se zdá být jako nový bez známky opotřebení. Proběhla výměna oleje a všech filtrů (olej,nafta,vzduch). Zkontroloval jsem a podotahoval vše okolo motoru (vana spoj motor převodovka a další) Vyčistil a ošetřil prostor okolo vstřikovačů pod plastovým krytem na motoru. Dále kontroluji chladiče jak na vodu, tak klimu a vzduch ukazuje se, že plastová síť před chladičem je dobré řešení. Všechny chladiče jsou čisté bez much a listí. V neposlední ředě jsem zkontroloval stav oleje v řízení stav brzdové kapaliny a vody v chladiči.

         Tak to by tak bylo vše a můžeme vyrazit na další rok na cestu. Můžu konstatovat, že Flíček je jak z vrchu, tak ze spodu jako ……vý (lepší jak nový protože už je zajetý jak říkal můj pan mistr, když jsem byl u něj učněm) je vidět, že trocha lásky, kterou mu dáme se vyplatí. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ