int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Chmelná výměna beterii 21.8.2017

Energie a znovu energie.

Měníme znovu baterie po dvou letech jsme byly v Řecku donuceni vyměnit baterie. Musím začít pěkně ze začátku. Když jsme auto koupili byla v něm jedna baterie v nástavbě, a to už dva roky stará. Nechali jsme namontovat solární panely na střechu a zároveň dokoupili druhou baterii. Po dvou letech našeho putování nám v Řecku odešla jedna baterie zřejmě ta původní, co jsme koupili i s autem.

Po delší debatě jsme došli k závěru, že koupíme obě nové abychom je měli obě stejně staré a přibližně stejně vycyklované. Našli jsme obchod s bateriemi podotýkám jen s bateriemi.

V obchodě jsem panu prodavači vysvětlil, že potřebuji dvě 100 A TRAKČNÍ baterie a to přesně, mnou udaných rozměrů. Bez mrknutí oka řekl jasně vím přesně co chceš a na baterie ukázal v regálu.

Během chvíle jsem měl baterie vyměněné a vše se zdálo být v naprostém pořádku. Jenže po osmi měsících začal znovu problém s energii. Teprve tehdy jsem udělal to, co jsem měl udělat hned u něj v prodejně, a to zkontrolovat podle typu baterie přes internet, zda jsou opravdu trakční. Ukázalo, se ale že mi prodal bez mrknutí oka baterie startovací tedy pro nás absolutně nevhodné. Nyní máme za sebou 1000 dní nonstop pobytu v bydlíku a měníme znovu baterie.

Nové kupujeme ve firmě Otos Stojánek. Toto firmu znám dlouhá léta spolupracovala s mojí firmou, kde jsem byl zaměstnán.

Koupil jsem tedy dvě nové TRAKČNÍ baterie a pustil se do výměny a úpravy, kterou budu potřebovat při nabíjení baterii. Úprava spočívá v tom, že jsme k bateriím namontoval odpojovače. To z tohoto důvodu, pokud budeme připojeni na 220 V tak odpojovačemi baterie odpojím a budu baterie nabíjet samostatně nabíječkou, kterou sebou vozím Nabíječka CTEK M300 12V 25A. A to vše proto abych oněch 250 cyklů, které baterie mají vypotřeboval za co nejdelší čas.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ