int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Lednice čištění komínku 27.9.2017

Uplynul skoro rok od problémů s lednicí, tak jsme se pustil do vyčištění komínku u lednice.

 

Už v tom mám zručnost, neboť před rokem jsem tuto operaci dělal několikrát. Nejdříve je třeba zastavit plyn do lednice většinou na to je samostatný uzávěr k tomu určený. Pokud ne zavřeme plyn na PB bombě.

Odstraní se kryt hořáku, ten drží jedním šroubkem. Dále se odpojí přívod plynu k hořáku, ale POZOR ne u hořáku ale na druhé straně u spínacího ventilu. Na hořáku je ještě jeden šroubek, který se musí vyšroubovat, aby se hořák uvolnil a už jde celý i s trubkou ven.

Trubku i s hořákem vyndáme stranou aby do hořáku a trysky nenapadal bordel. Já si toto celé vyndávám úplně ven, a to tak že ještě odpojím oba kabely co vedou k trysce to stačí trošku zabrat za kabel těsně u krabičky do které je zapojený ven jde i s plastovým kroužkem jeden je černý a druhý červený. Nezapomenout který kde byl a vrátit zpět na svoje místo. 

Komínek se musí čistit, když je z něj odstraněna dole tryska s hořákem a nahoře je na komínku takové skoro téčko, které se také musí sundat, protože pod ním je na drátku do komínku spuštěná spirála, která se také vytáhne za ten drátek ven.

Nyní už se může komínek vyčistit. Já používám dlouhý provázek, na který do středu připevním takový akorát velký kousek drátěnky na nádobí.

Z hora dolů pustím provázek a potom už vtlačím drátěnku do komínku a několikrát toto opakuji až dole z komínku už nic černého nevypadává.

Tentokráte bylo vše v pohodě a komínek byl docela čistý. Nyní se vše zas namontuje zpět jak to tam bylo, než jsem začal. 

Domnívám se že tuto operaci si i méně zručný člověk udělá sám. Domnívám se že je třeba toto udělat jednou do roka a máme jistotu že nám lednice bude sloužit tak jak má.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ