int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Elektrika Kreta 10.2.2016

Elektrika a ještě jednou elektrika

Dnešní moderní auta jsou doslova propletené dráty a relátky a senzory. A baby toho nebylo málo tak si ještě vymýšlíme co a kde by se mohlo hlídat. Celý život se pohybuji okolo aut, nechci se vytahovat, to určitě ne ale už jako kluk v osmé třídě jsem si dělal novou elektriku na pionýru.  Vyučil automechanikem, a od 22 let, jezdím s náklaďákem. Vždycky jsem se snažil elektrice v autech rozumět a najít případný problém. Nyní po roce a půl pobytu v našem bydliku už není místo kde bych se nevrtal se šroubovákem. Ale přesto není jisté, že pokud se někde něco rozbije, budu vědět jak na to. Poslední takový špek bylo to, že najednou jsme byly bez proudu. Prostě vše zhaslo a konec. Dobře víte, že baterie jsou plné a ono nic. Pokud se to stane, protože někde něco zmáčknete nebo něco rozbijete a ono přestane vše fungovat tak víte, že jste to rozbili a jde se na to to zpravit. Ale pokud nikdo na nic nesáhne a nejde nic tak tomu říkám je v tom „ZAKOPANEJ PES“. A pak celý den hledáte, kde by mohla být chyba, prolezete vše a nic.

Rozeberete vše a nic. Pak najednou jako mávnutím proutku je vše tak jak má být. Zírám a nevěřím vlastním očím. Onen zakopaný pes se sebere a uteče. Závady, které se skoro sami opraví, se určitě vrátí a to ve chvíli kdy to nejmíň budeme potřebovat.

Tak přichází na řadu spousta pokusů to znovu rozbít, aby se to projevilo hned. Někdy závidím lidem, co o elektrice v autě vědí jen to, že tam je. Takže tentokráte nade mnou bydlik vede jedna nula. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ