int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Anténa na wifi 25.5.2016

Jak jsme řešili připojení k internetu.

Power-wifi

Jednak kupujeme sim karty do USB modemu, který máme od Vodafone mobile a světe, drž se, funguje i s jinými operátory než Vodafone. Jen je třeba vše odzkoušet, než se vzdálíte od prodejny. Mi to děláme tak, že si sebou neseme notenbook a hned v prodejně si to odzkoušíme a případně necháme prodavače ať nám to zprovozní.

Za druhé se snažíme vyhledávat volné sítě, jak jen to jde. A musím říci, že se nám to daří velmi slušně. Volných WIFI je čím dále více. Říkám volných což neznamená, že je vždy bez hesla.  Když je třeba heslo zajdu do restaurace nebo tam odkud signál jde. Název sítě vidím v počítači, tak se stačí jen rozhlédnout, kde je onen zdroj signálu. Slušně se zeptám, jestli mi poskytnou heslo a až na pár výjimek jsem byl vždy úspěšný.

Za třetí jsme řešili problém, sice máme Wifi máme heslo, ale zdroj signálu je daleko. Toto se nám podařilo vyřešit zesilovačem Wifi signálu, jedná se o venkovní anténu PowerWifi . Je to zařízení, které se používají jachty v přístavech, kde kotví jachty. Je to zařízení, které nepotřebuje zdroj, jen se připojí k počítači USB vstupem. Podle našich zkušeností je dosah cca 300 metrů, ale bez překážek (domy stromy atd.)

Anténu jsme koupili v tomto  eshopu: http://www.deschotelshop.nl/powerwifi-xl-usb-wifi-buitenantenne 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ