int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Přetěsnění okna nástavby 29.10.2016 Albánie Ksamili

Užíváme si konce léta u moře v Albánii ve městečku Ksamili.

Počasí je nádherné tak se můžeme ještě koupat. 28.10.2016 se ale počasí pokazilo a dost vydatně pršelo. Byl to takový ten letní déšť, co jedna kapka opláchne celou hlavu.

Několik okolností, které se spojily zapříčinilo, že jsme přišli na to, že nám zatéká do okna.

Okolnosti byly tyto: stáli jsme mírně nakloněni na pravou stranu a lehce dopředu. Ze střechy všechna voda ztékala přímo na boční okno nástavby.

Pa290003

Okno se zdálo při pohledu na něj, že je vše v pořádku. Ale nebylo což se ukázalo, když pod oknem vevnitř byl najednou mokrý sedák. Proč se to stalo? Podle mne to zapříčinili dvě věci. Mechanik, který okno montoval, zrovna asi myslel na úplně něco jiného než práci a do pravého horního rohu dal jen o něco málo dekalinu méně, než mělo být. A k tomu druhá dost závažná věc, a to že použili soudruzi ze západního Německa na připevnění okna šroubky kovové na místo kde je zvýšená vlhkost, a to proto že se za chladnějšího počasí rám orosí.

Šroubky, kterými je rám připevněn jsou docela dost namáhané a rosa způsobí že železné šroubky korodují. Tady byla další shoda náhod zrovna v pravém horním rohu dva šroubky přerezly a bylo zaděláno a problém.

Druhý den jsem okno vymontoval a postavili jsme auto tak aby sluníčko co nejrychleji stěnu pod oknem vysušilo. Škody nejsou nějak dramatické. Ale kdyby se toto nestalo s tím deštěm tak bychom na to nepřišli ono by zatékalo, ne moc, ale zatékalo a stěna pod oknem by pomalu ale jistě prohnila. Nechali jsme stěnu bez okna dva dny, po které bylo hodně teplo.

Výdřevu ve spodku rámu jsem napustil Savem, ještě když byla vlhká, jiného jsem stejně neměl. Pak už nezbylo než okno nasadit zpět pořádně utěsnit přišroubovat ale už šroubky z nerezu. Ještě jsem preventivně vytlačený Dekalin úhledně okolo rámu zarovnal. Není to sice hezké ale účel světí prostředky. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ