int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Čištění hořáku lednice 18.10.2016 Řecko Thermopyly

Máme tu první opravu takovou vážnější, neboť přestala fungovat na plyn.

Důvod, proč nefungovala, ucpaná tryska v hořáku. Závada se projevila tak, že lednice začala pískat a blikal červený trojúhelník.

Po vypnutí a opětném zapnutí třikrát zkusila zapálit hořák, poté znovu pískot a červený trojúhelník. Sundal jsem spodní mřížku na chlazení z venku a znovu pustil. Na hořák je vidět sice blbě, ale je vidět jestli hoří. Zapalovač jiskřil a po tuto dobu i hořel plamen na hořáku, jak zapalovač přestal zapalovat plyn hořák, zhasnul. Přišlo mi, že síla plamene byla slabá. Nezbylo, než hořák rozebrat a není to nějak složité.

 Nářadí je třeba toto:

 plochý klíč č. 13,12.

 Křížový šroubovák, ale do malé ráčny od goly.

 Štípačky na umělé zdrhovací pásky

 Nové zdrhovací pásky cca. 3 ks.

Vypneme lednici a uzavřeme přívod plynu.

Odšroubuje se kryt hořáku, je na křížový šroubovák. Dále jsem odpojil přívodní trubku plynu a to hned za elektro ventilem, je na druhé straně. Štípačkami jsem uvolnil kabely, které jsou k této trubce připevněné. Nyní jsem uvolnil další křížový šroubek, který drží celý hořák.

Po odšroubování jsem trubku i s hořákem vyndal. Nyní jsem odšrouboval další křížový šroubek, který drží na hořáku zapalovací svíčky. Tím jsem mohl trubku s hořákem odnést na stůl a odpojit trubku od hořáku.

K tomu je třeba klíč 13 a 12 trubku je třeba opatrně uvolnit a pomalu odšroubovat neboť po oddělení se ukáže takový klobouček, který je tryska „pozor na to jak je, nasazen zpět musí stejně!“ Tento klobouček jsem prohlédl proti světlu, jeho dírka byla malinko přicpaná. Jehlou jsem otvor pročistil. Tady opatrně pokud by se dírka zvětšila, zvýší se tím pádem spotřeba plynu.

Nakonec jsem pročistil i vlastní hořák a přívodní trubku (profouknout vzduchem).Překontroloval jsem ještě elektricé spoje které jsou pod plastovými krytkami.

Opačným postupem složíme zase vše zpět. Po zapnutí lednice zapalovač několikrát zajiskří a jak plamen hoří, ihned přestane jiskřit. Počkal jsem deset minut a odzkoušel těsnost plynový spojů,  které jsem měl rozpojené. Je možné použít mýdlovou vodu. Já jsem to udělal hořící sirkou, pokud by plyn unikal, ihned by začal hořet. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ