int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Výměna brzdových destiček srpen 2016

Výměna brzdových destiček

Po dvou letech měníme brzdové destičky, máme najeto 40 000 km jsou ta z poloviny opotřebované.

Pro výměnu jsem se rozhodl ze dvou důvodů. Ten první je že odjíždíme na jih Evropy, kde se budeme pohybovat v horách. Bude to jak na lochnesce nahoru a dolu. Vzhledem k naší váze je lepší mít brzdy v pořádku, a dostatečnou rezervu. Druhý důvod je ten, že je lepší když jsou brzdové válečky zajeté do třmenů a tím je potřeba k brždění o něco menší tlak. Válečky jsou schované v třmenech a tím je menší možnost že pod prachovkou oreznou.

Destičky jsem koupil druhovýrobu, a to ryze z prakt. důvodu. Na staré nerovné kotouče je zbytečné dát originál. Za rok budu měnit destičky znovu a k tomu i přední kotouče. Ty jsou docela dost namáhané a také je to na nich vidět. Co se týká zadních kotoučů tak ty nechám na soustruhu srovnat. Podle toho jak to vypadá tak zdaní kotouče vydrží jednou tolik než přední.

Na nové přední orig. kotouče i zadní stočené tentokráte nasadím destičky original. A zas vydrží minimálně dva roky. A takto to budeme praktikovat celých deset let. Není důvod si hrát na borce který dokáže na destičky najet 100 tisíc km je důležitější jezdit v klidu a pohodě. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ