int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Oprava dveří nástavby Turecko Říjen 2015

Tady se zas ukazuje, jak se z malé závady vyklube docela velký problém.

Nejprve se při otevírání dveří z vnitřku přestala vracet klika zpět. Ano praskla pružinka a přístup žádný. Po ohledání dveří dnes musím říci, špatném. Nepřišel jsem na to, že se dá vnitřní kryt sundat. Moje domněnka, že ho drží obvodová lišta, kterou nejsem schopen bez ohnutí sundat byla špatná.

Rozhodl jsem udělat montážní otvor.  Nejprve jsem koupil pro jistotu dvě ucpávky. Otvor jsem udělal kulatý  3 cm průměr. Vzal jsem si peán, co mám na ryby a namontoval pružinku. Docela porod ale podařilo se. Pár měsíců vše fungovalo. Dnes vím, že to sice fungovalo ale hodně ztuha a to od chvíle co jsme auto koupily.

Několikrát jsem zámek promazával. To ale nestačilo. Po vlastně cca 400 dnech pobytu nebudu počítat kolikrát, se zavřeli a otevřeli. Prostě večer jdu zamknout a ono nic. Nejde to. Zabezpečím dveře kurtou ráno moudřejší večera. Druhý den začal  dvojboj já a dveře musím přiznat, dlouho vedly.

A tak  padlo rozhodnutí další dva montážní otvory. Jeden velký za odpadkovým košem a druhý pod madlem.

Pěkně naproti zámku. Velkým otvorem jsem ulovil zbytky pružinek, které popraskali. Začal jsem nade dveřmi vyhrávat. Celkem snadno jsem vyrobil nové pružinky ze struny co mám k letadlu. A začal je vracet na místo určení.

Podařilo se, už stačilo trochu natáhnout západku, aby pružinka zapadla, pomohl jsem si druhým šroubovákem. Najednou ve dveřích louplo a vnitřní kryt byl dole.

Chvíle paniky co s tím. Ukázalo se, že to jde a že jsem nemusel dělat žádné montážní otvory. Nyní už to byla, jak se říká brnkačka. 

Poslední pomazání a je to.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ