int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Klimatizace do ložnice do 1000 Kč Turecko Září 2015

Klimatizace

Toto je téma, které mne hodně potrápilo. Dnešní vozy mají už skoro všechny motorovou klimatizaci pro kabiny.

U mobilních aut ale vzniká problém, neboť kabina je hodně velká. Proto se do obytných aut montuji přídavné klimatizace. Jenže pokud používáte svého bydlika, tak jako mi na poznávání a nepoužíváte kempy a jedete, jak se říká nadivoko. Tak přídavná elektrická klimatizace je Vám skoro k ničemu, neboť její příkon jsou dva tisíce wattů. Mi máme ve voze měnič z dvanácti na 220v který by tuto klimatizaci utáhnul ale jen tak na jednu hodinu a byly by baterie prázdné. Mockrát jsem v kamionu zažil jaké to je, když chcete večer spát je děsné horko, vítr se skoro nehne, okno nepomáhá.

Po prvním létu a zjištění že klimatizace motorová u auta je dostatečně silná a ventilátor, který je tady je silný, jsem se rozhodl a udělal následující věc. Jde mi o to ve chvíli, kdy jdeme spát a je ono nesnesitelné horko s tím něco udělat a zchladit dostatečně ložnici. Aby se dalo usnout. Toto jsem vyřešil následovně. Za cenu, která nepřesáhne jeden tisíc korun. Koupil  jsem šusťákovou látku nepromokavou. Šíře 140cm a délku 5 metrů za 800kč, tři dřevěné laťky jeden metr dlouhé, 0.5x0.5cm za 20 Kč. Dva metry gumy do tepláků. A čtyři háčky z umělé hmoty. A nakonec jsem potřeboval šicí stroj. Tu šusťákovou látku jsem rozstříhal na čtyři pruhy  to je, dvou boků vršku a spodku takovou pět metrů dlouhou nohavici.

Není Úplně rovná trochu prohnutá na začátku širší na konci užší. Dal jsem si s tím trochu práce a vše proměřil, aby ta širší část dobře dosedla na přístrojovou desku. Dřevěnou laťku jsem nařezal na 40 cm dlouhé kousky, ve vrchním dílu udělal kapsy, do kterých se zasunou. Na konce latěk jsem přidělal kousky gumy do tepláků a na koce gum háčky z umělé hmoty.

A nyní vše sešít což mi sešila manželka. Tak a teď nohavici nasadím na přístrojovou desku a k ní přichytím a otevřu výduchy topení.

Připevním nohavici ke stropu za háčky na gumách. Nastartuji, pustím klimatizaci naplno a během pár minut mám v ložnici kosu na svetr.

Vše je pěkně při stropu nepřekáží. Toto celé  jsem pořídil do jednoho tisíce korun. Dometic stojí bez montáže 1900Eur.

P2010064

A takto je klimatizace zabalená váha 0.5kg

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ