int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Montáž dobíjecího Boosteru srpen 2015

Booster MT LB 45

Po roce nepřetržitého pobytu v bydliku jsem došel k závěru, že solární panely pracují dobře, ale v zimě když je kratší den, nám energie z panelů nestačila. Ne, že by jí bylo málo, ale my máme velkou spotřebu. Aby,  jsme pokryly naší spotřebu jen ze solárních panelů, musela by být střech našeho bydlika o dost větší. Tak po prvním roce padlo rozhodnutí, že koupíme Booster 45.  Ten jsme zakoupily u pana Tomáše Brabce, tak jako solára.

 Booster jsem si namontoval do prostoru k měniči, a vše připravil k zapojení, (vyndal sedačky a všechny kryty okolo). Pan Tomáš přijel k nám a booster zapojil. Operace pro něj na cca 2 hod. Já jsem si pak v klidu vše dodělal k obrazu svému.

Nyní po půl roce používání se ukazuje, že to byla dobrá volba. Naše cestování je jiné než když někdo jede s bydlikem na dovolenou nebo do kempu k zásuvce na 220V.  Denní přesuny u nás jsou někdy i jen 10 km. A je znát, že i za tak krátkou dobu se baterie dost dobijí. Když to shrnu, tak cena za booster byla vysoká, ale pokud se příštích 9 let nerozbije, tak v celkovém součtu budeme šetřit naše korunky. Bylo by krásné, pokud by jsme byly schopni spotřebovávat jen tolik energie, co vyrobí solární panely a motor při přejezdech. Z toho vyplývá, že pokud chceme péct v remosce zadarmo, nebudeme večer pracovat na PC. Tak volíme co kdy a jak, kdy nastartujeme centrálu a co vše budeme dělat, abychom její výkon, využili na max. V letních měsících, si můžeme dovolit před polednem hodinu péct v remosce (zadarmo) a do večera se baterie dobijí. Ale ne na 100%.  Baterie v nástavbě máme dvě BANER trakční každá 95Ah. 

Tady je návod i zapojení

http://www.karavan.cz/images/navody/322_487.pdf

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ