int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Měnič 12 - 220 volt Chmelná Říjen 2014

Měnič 12Volt na 220Volt

Dvě stě dvacet prostě v bydliku občas potřeba je. Jednak většina z nás už si všimla, že co se týká karavanů dovolené 12 Volt, je několikrát dražší než pro běžnou domácnost. Já jsem zvolil měnič o výkonu 2000 Wattů stále a ve špičce má 4000 Wattů. Volil jsem takto proto, abych měl do budoucna prostor kvůli spotřebičům.

Počítal jsem i s tím, že možná budeme mít klimatizaci v ložnici tu stropní Dometic, která potřebuje 2000 Wat. Při plném výkonu. Co se týká montáže tak jsem měnič umístil co možná nejblíže k baterkám.

Po nástavbě mám rozvedené vlastně dvě větve na 220V jedna je když zapojím auto do zásuvky z venku a druhá je právě z měniče. Zásuvky jsem si nandal, tam kde je budu v budoucnu potřebovat. Proč dvě větve? Už jsem se tu jednou o tom zmiňoval. Není dobré měnit to, co bylo vyrobeno v sériové výrobě. Takto mám sice o několik zásuvek ve voze víc. Ale zas vím kde, co přestane fungovat. Už takto je elektrika v mobilech dost složitá.  Co se týká baterii tak máme nástavbové baterie dvě trakční  Banner každá 95Ah.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ