int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Úprava odtoku vody z čelního skla Chmelná Říjen 2014

Když jsem se vyptával na Ducato, co vydrží a jak s ním zacházet, tak  mimo jiné mi jeden mechanik v Německu ukázal, co se stane, když voda teče, tam kam nemá.

Normálně by mne to ani nenapadlo a asi bych na to přišel, ale až by se začali s autem dít podivné věci. Pod oknem je plastový kryt, který je uprostřed dělený. Tento spoj je slepený, ale jen takovou oboustrannou lepičkou.

Tudy protéká voda do motorového prostoru a stéká na plechový držák, ze kterého odtéká a kape přímo na motor a na komonrail lištu. Pak na ventilátory u chladiče a na spoje kabelů. Tady je řešení snadné, pořádně jsem oba díly k sobě slepil. Občas je třeba se podívat, jak to drží. Po roce jsem musel lepení opakovat. Uvnitř na ten plech jsem nanesl také lepidlo, pokud se tam přesto voda dostane, aby odtekla do boku, tam odteče poměrně bez následků. Tady je ještě jeden problém, a to na obou bocích také pod oknem jsou malé otvory na odtékání vody. Pokud se na levé straně ucpe, tak stěrač před řidičem a jeho hřídelka se koupe neustále ve vodě. Italové použili dost tenké hadičky. Pokud náhodou zastavíte, pod stromem jsou odtoky ucpané jedna dvě. Zvětšil jsem průtok a hadice. Ty jsem vyvedl ven z motorového prostoru.

 

Další místo je ještě horší a to protože tam není vidět. Jedná se o pojistkovou skříň v motorovém prostoru ve směru jízdy levého světla. Je to plastová skřínka.

Kryt pojistek je přišroubován dvěma osmičkami matičkami. Když kryt sundáte, odkryjí se pojistky. Tady je problém v tom, že se sem dostává voda nevím kudy, ale asi za jízdy od kola. Viděl jsem, jak byla v této skřínce voda a pojistky se zespodu pěkně koupaly a oxidovali. Přitom řešení je snadné stačí osmičku vrták a zespodu udělat dvě dírky tak, aby mohla voda vytéct. Další je odtok vody z klimatizace. Když jsem poprvé zastavil v horku, bylo to v Canakkale v Turecku. Po minutě dal zpátečku a popojel několik metrů dozadu, koukám, kaluž. Vylezu ven, čučím pod auto a tam kape něco někde od převodovky a motoru. Hned jsem jedním kolem najel na obrubník, abych se dostal pod vůz. A koukám na to tam jak tygr na škubánky. Oni ti bejci v Itálii tam zas dali hadičku jen mimo vůz a pak si tu vodo dělej, co chceš. Takže, při jízdě s klimatizací v horku všechna ta destilka, co se vytvoří v klimatizaci teče a stříká tak jak tam proudí vzduch vše, na co se dá (výfuk, kabely, alternátor, řemeny), prostě se to tam motá. No, tak jsem rozebral, co se dalo, milou hadici vyndal, dal tam novou delší, takže teď kouká pod vůz a voda už neškodí v motorovém prostoru a přední nápravě. A pokud zas uvidím kaluž pod vozem, hned zjistím, jestli to je z klimatizace  a nebo, máme jiný problém.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ