int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Solární panely Praha Říjjen 2014

Nejdříve otázku proč solární panely a kolik. 309-a-pomalu-doluJde mi o to, využít co nejvíc možností a dál už nic neplatit a spotřebu plynu stáhnout na co nejmenší míru. Tím snížit naše provozní náklady.

Montáž solárních panelů jsme svěřili odborníkům, pan Tomáš Brabec, je to firma z Moravy  http://www.karavanypro.cz/ . Po počátečních nedorozuměních se nám nakonec podařilo najít společnou řeč a vzájemně si vyhověli. Šlo o to, že jsem chtěl být u všeho, co se bude dělat na voze a to zcela z praktických důvodů. Vím, že budeme v autě trávit deset let non stop  tudíž budu potřebovat vědět o všem, co je v autě namontované.  Hlavně dodělávané, každý víme, že dodělávky jsou trochu bolest, co není namontované pří sériovce může dělat neplechu.

Panely máme dva Blue Solar 140Wp

Baterie dvě Banner 95 Ah

62-dulezita-ocista-solarnich-panelu

Montáž proběhla v Praze dva dny pátek a pondělí, víkend byl vyhrazen na zaschnutí lepidla u držáků.Tak uvidíme, jak budemou fungovat a kolik budeme mít energie. Vše je zapojené do systému auta do energobloku. Jen jsem si udělal zvláštní větev 220V z měniče po celém voze až do kufru. Je to trochu boj hlavně pro Bobešku najít tu správnou zásuvku. Je to zas proto, aby se nepředělávalo to co je ve voze hotové a funkční a aby byly systémy od sebe oddělené.  Brzy poznáme, jak bude systém fungovat a jak na tom budeme se soběstačností. 

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ